tisdag 26 april 2011

Påsken över..

jag erkänner jag har varit dålig på att uppdatera.... Hoppas ni har haft en underbar påsk?! Vädret har varit det allra bästa man kan tänka, här nere i skåne, vi har redan sommar. Påsken har varit intensiv kan man lugnt säga...jag har hunnit med att hålla två bodypump pass, vi har varit och kollat in Carolina Gynnings konst på Ystads Saltsjöbad, fina tavlor men passar inte riktigt hemma hos oss så inget inköp.
Vi har både haft besök och varit iväg på grillning och fika, utöver det har vi haft en egen utställare i Drakenshus så ja, det har varit mycket...
Imorgon blir det besök hos frissan och lite shopping i stan!

Vi hörs :-)

torsdag 21 april 2011

Österlen har vaknat!!


Igår kväll var allt tyst och stilla här ute på Österlen och idag har något hänt! Med full kraft och styrka har dörren till hela Sveriges sommarstuga öppnats vidöppen i ett enda drag. De högre makterna har dragit på fullt ös direkt varför smyga igång med våren när vi kan köra sommar på en gång, vet ja! Så i med 100 wattaren i taklampan och ge dem vad de tå!l och vrid upp värmen på 20 grader direkt så får de så de tiger!! Men vi är inte sena att hoppa på tåget, vi kastar av oss dunjackan och på med bikinin, vi öppnar våra fönster och släpper in våren/sommaren och välkomnar alla våra gäster från när och fjärran till vår egen sommarstuga. Nu har Österlen öppnat, välkomna hit :-)

måndag 18 april 2011

Konstrunda, välkomna!!

Som jag berättat tidigare så kommer vi att öppna upp i Drakenshus under påskhelgen. Det är första året vi har utställare och det är full rulle där ute för att hinna få klart. Det är en konsthantverkare som heter Göran och hans företag G-smide som gästar oss i helgen.
Så har ni vägarna förbi Österlen under påsken så är ni hjärtligt välkomna till Drakenshus, Stora Köpinge byväg 120!

lördag 16 april 2011

Påskfint!





Jisses vad veckan gått fort!! Ber om ursäkt att jag inte hört av mig men så blir det ibland, hoppas ni har haft en skön vecka? Här har vi strålande vårväder.
Igår ägnade jag mig åt att påsk pynta lite här hemma mest i form av blommor är inte så mycket för massa kycklingar och sånt. Dock är påskriset ett måste fast det kräver strängare bevakning än Fort Knox! på den punkten ger jag mig inte :-) Katterna sitter och stirrar med klotrunda ögon på de smaskiga fjädrarna, tänk om man fick ta en.....
De fina äggen i riset är handmålade och inhandlade av vår "byagranne" Anna- Karin som driver butiken Can Can, som numera har flyttat in till Ystad. De fina äggen på ljusen kommer ifrån en annan Ystad butik som numera inte finns och fjäderkransen är ifrån Kronan på verket också i Ystad.
Önskar en solig och skön lördag!

måndag 11 april 2011

Boktips.



Hej!

Hoppas ni haft en härlig helg!? Här har vi haft riktigt kanonväder och vi har suttit ute och njutit, dock har jag en rejäl nackspärr som har gjort att jag inte kunnat göra så mycket annat :-(
Häromdagen köpte jag en ny kokbok som jag läst i helgen, japp jag läser mina kokböcker! det finns inget bättre än att sitta och leva sig in i recepten och titta på de fina bilderna. Denna bok erbjuder inte bara smarriga recept och fina bilder, den är hysteriskt rolig också! jag satt och gapskrattade när jag läste, hi hi. Lotta Lundgren som skrivit boken beskriver varje recept med en liten historia som alla är väldigt underhållande. Så köp denna boken om ni vill ha er ett gott skratt och en god måltid!
Ha en skön måndag så hörs vi!

torsdag 7 april 2011

Saknar ruter...



Eftersom jag var gravid större delen av förra året och inte fick måla med vissa färger och lyfta tungt etc så är det en del önskeprojekt här hemma som legat på vänt men nu är jag på G!
Först ut blir dessa stolar med bord som skall få stå i rosariet i sommar, lite svårt att se kanske men de är i stål och ska få bli vita och fina med lite hammarlack. Mönstren i stolsryggarna är utformade efter de klassiska spelkortssymbolerna passar ju bra till Olof som är spelnörd, hjärter, klöver och spader dock saknar vi ruter så är det nån som vet var man kan hitta en ruter stol så hör av er!
Tillsvidare får vi komplettera med en udda stol, sitsar och armstöd ska göras nya av Olof och kläs i ett blommigt tyg typ vaxduk så det blir lite tåligare att ha utomhus.
Sen önskar jag bara ett tjusigt parasoll så är det klart för många fika stunder! Så här kommer lite före bilder, så hoppas jag inte det dröjer för länge innan det är klart.

måndag 4 april 2011

Straight from England....!


Äntligen är dom här efter drygt ett års suktande så har dom kommit, mina Hunter stövlar!!
Jag vet jag är inte på något sätt orginell som har dessa men vad gör det? Det är en klassiker bland gummistövlar och grymt snygga i svart. Stämplade och godkända av självaste The Queen of England och det är så jag köpt dem också, direkt från Hunter i England!
I och med att pundet ligger så lågt så fick jag stövlar plus welly warmers, ett måste, samt leverans fram till ytterdörren billigare än om jag köpt dem i butik här hemma, coolt! I love internet.

fredag 1 april 2011

Fredagsmys och 1a april.



Ni som undrat hur det gick med "Hubertbrödet" så kan jag säga att det gick riktigt bra!
Några småjusteringar som att man ska ska göra.Bla köra hela satsen i en form, jag var osäker på hur mycket det skulle jäsa men det var inte så värst mycket ,det är ett kompakt bröd som mättar. Jag hade även i en påse brödkryddor som ger lite mer smak åt brödet och så gräddade jag det längst ner i ugnen, skorpan blev ganska hård.
Ikväll kör vi fredagsmys och middagen blev sparrisrisotto med färska örter och ett gott vin ifrån Sicillien till det, smaskigt! Till dessert blir det hemgjord hasselnötsglass inte alls dumt......mmm

Nu ligger en nästan blank och ledig helg framför oss och det ska bli riktigt schysst väder har jag hört, vad ska ni hitta på? Förresten har ni blivit lurade idag? Olof ringde sin far och bad honom skynda sig ut på gatan för att se Olof köra förbi i en Lamborghini gissa om det blev fart på gubben..hihi, han slängde på luren och hoppade i tofflorna och ut på gatan, stod där och väntade när Olof ringde och frågade om han gått ut så blev det ju ett april april...haha

Ha en skön kväll!